DESCOBREIX LES PROPIETATS MEDICINALS DE LES NOSTRES VERDURES

 

Les verdures i hortalisses són aliments totalment saludables, hipocalórias, econòmiques i fàcil
d'introduir-les a la dietes diàries, per la qual cosa es recomana consumir-les de forma habitual.

L'enciam és un aliment que aporta molt poques calories pel seu alt contingut en aigua, la seva escassa quantitat d'hidrats de carboni i menor encara, de proteïnes, greixos, baix contingut calòric i alt en fibres. 
 Facilita les digestions per la seva composició nutricional i riquesa enzimàtica, millorant el trànsit intestinal,
és un potent diürètic i depuratiu pel seu 

alt contingut en aigua.

 Propietats de l'enciam


L'enciam té un paper important 
 en la prevenció

de malalties cardiovasculars i oncològiques pel seu contingut en antioxidants, capaços de controlar i bloquejar els radicals lliures.

L'enciam és una verdura rica en
 vitamina K, 
 vitamina C, en àcid fòlic i potassi. 

 Conté quercetina, un antioxidant que protegeix l'organisme.

És bona per controlar l'excés de pes,
 també un aliment ric en vitamina B9 o àcid fòlic, vitamina imprescindible durant les primeres etapes de l'embaràs

Està ben proveïda de minerals, especialment de 
 potassi (264 mg / 100 g), de calci (35 mg), 
 de fòsfor (26 mg) i de magnesi (16 mg), així com oligoelements (coure, manganès, níquel, zinc, etc.).


Les fulles més externes de l'enciam concentren la major part de vitamines i minerals, de fet depenent dels seus colors, determina la velocitat amb què actuen
els seus compostos, així l'enciam de fulla:

-Fulla verda conté compostos antioxidants hidrosolubles que actuen a velocitat lenta i intermitja

 -Fulla vermella són compostos de cinètiques
intermitxes i ràpides

-Semi-roja té els tres tipus de compostos, tant de
velocitat ràpida, intermèdia com lenta

Normalment, el nostre organisme adquireix aliments amb antioxidants de cinètica més lenta, per això és molt interessant barrejar diferentes varietats d'enciam, perquè aquests segueixin actuant al llarg d'un temps més prolongat, és recomanable i saludable escollir
els nostres conjunts de
 
"Mezculms Vius" d'Hydro Mediterranea"


Igual que als nens i adults, l'àcid fòlic o B9, contribueix a tractar o prevenir anèmies.
 
L'enciam al contenir vitamina K, la qual intervé en la salut de l'os, reduint el risc de fractures.

També posseeix propietats hipoglucemiants (redueix el sucre en sang) el que fa aconsellable el seu consum pels diabètics.

Tot just aporta 18 calories per 100 g de part comestible i conté d' aigua (94%), cel·lulosa (0,6%), glúcids (3%), lípids (0,2%) i pròtids (1%).

També és rica en vitamines: A (970 mcg, en forma de carotenoides), de el grup B (el seu contingut en àcid fòlic és de 21 mg), C (8 mg) i E (0,06 mg)
 

Descubreix les nostres verdures